Waarom is mijn droge worst plakkerig?

Hoe kan het dat mijn droge worst plakkerig is geworden?

Een droge worst wordt plakkerig als deze niet kan ‘ademen’. Doordat de worst niet kan ademen, kan de worst zijn vocht niet kwijt en wordt deze plakkerig. Hoe je dit kunt voorkomen leggen we uit in deze blog. 

Hoe voorkom ik dat de droge worst plakkerig wordt? 

Bij ontvangst van de droge worst, is het belangrijk om de worst uit de verpakking te halen en in een donkere, droge, goed geluchte ruimte op te hangen. Op deze manier kan de worst ademen en dus het langst bewaard worden. Ook wordt de smaak sterker als de worst op deze manier wordt bewaard. 

Als je niet beschikt over een donkere, droge, goed geluchte ruimte is het ook mogelijk om de worst in de koelkast te bewaren. Wikkel de worst in een stukje keukenrol en leg de worst bij voorkeur in de groentela. Als de droge worst in de koelkast wordt bewaard, heeft dat negatieve gevolgen voor de smaak van de worst. Ook is het belangrijk om minimaal een uur voor consumptie de droge worst uit de koelkast te halen, droge worst is namelijk het lekkerst op kamertemperatuur! 

Is de droge worst nog goed als deze plakkerig is? 

Droge worst kan niet bederven, maar het kan wel haar smaak verliezen wat ervoor zorgt dat het niet meer eetbaar is. Het is verstandig om goed te kijken naar de droge worst, aan de worst te ruiken en een klein stukje te proeven van de droge worst. Als de worst niet lekker ruikt, raar smaakt of helemaal geen smaak meer heeft kun je de worst beter laten staan.

Verandert de smaak als de droge worst plakkerig wordt? 

Als de worst niet juist wordt bewaard en dus plakkerig wordt, verandert de smaak ook. De worst verliest haar aroma’s en wordt droog en smakeloos. Het komt de droge worst dus niet absoluut niet ten goede! 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *