Hoe bewaar je droge worst?

Optimale omstandigheden Veluwse droge worst 

Het liefst eet je de Veluwse droge worst na ontvangst meteen op, dan is de smaak namelijk het best. Mocht je niet in de gelegenheid zijn om de Veluwse droge worst meteen te consumeren, raden wij aan om de worst op een koele, droge en luchtige plek op te hangen. Bewaar de droge worst bij voorkeur niet langer dan 2 maanden, hierna zal de smaak afnemen en zal de worst te droog en hard worden. 

Veluwse droge worst bewaren in de vriezer 

Is het niet mogelijk om de Veluwse droge worst op te hangen in een koele, droge en luchtige plek? Het geniet niet onze voorkeur, maar het is mogelijk om de droge worst in te vriezen. Neem een velletje bakpapier en vouw de worst hier in op. Leg de worst in een vriezer die bij voorkeur -18°C is. Wij raden aan om de Veluwse droge worst niet langer dan 2 maanden in de vriezer te bewaren. Haal een dag voor consumptie de droge worst uit de vriezer en hang deze op in een luchtige plek. 

Kan de Veluwse droge worst in de koelkast? 

Wordt de droge worst binnen 5 dagen na ontvangst geconsumeerd? Dan is het ook mogelijk om de worst in deze koelkast te bewaren. Leg de Veluwse droge worst onderin de koelkast bij 4°C. Let wel op: de smaak zal beduidend minder worden als je de droge worst in de koelkast bewaard. 

Kan de Veluwse droge worst na aansnijden bewaard worden? 

Als de Veluwse worst is aangesneden, kan deze nog bewaard worden. Wikkel een stukje huishoudfolie om het uiteinde van de droge worst en bewaar hem op dezelfde manier als voor het aansnijden. 

Bewaar je de Veluwse droge worst in de vriezer of koelkast?

Zorg er dan voor dat je Veluwse worst tijdig uit de vriezer haalt. De Veluwse worst is het lekkerst als deze op kamertemperatuur is. Ligt de worst in de vriezer? Haal deze dan ongeveer een dag van te voren uit de vriezer. Ligt de worst in de koelkast? Haal deze dan minimaal een uur voor consumptie uit de koelkast.

Hoe weet ik of de Veluwse droge worst nog goed is?

Dit kun je bepalen door te kijken naar de droge worst, eraan te ruiken en een stukje te proeven. Als de worst anders kleurt dan normaal of raar ruikt, dan raden wij af deze nog te consumeren. Twijfel je of de droge worst nog goed is? Neem dan geen risico en gooi de worst weg.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *